LOCKING_004

Certificaten en normen

Certificaten

Bij Aelex staan we voor vakmanschap. Kwaliteit, duurzame materialen en veiligheid zijn onderdelen hiervan én tevens onderdeel van onze waarden. We willen niet alleen voor jou op het dak maximale veiligheid garanderen en waarborgen, maar ook voor de bewoner of werknemers van het pand. Onze specialisten hebben ervaring met het samenstellen van de meest ideale ondersteuning en weten hoe de montagesystemen ook de meest extreme wind- en sneeuwlasten kunnen weerstaan. Graag vertellen we je meer over de certificaten en normen waar Aelex aan voldoet.

Tüv approved

Om de kwaliteit van Aelex te garanderen is het montagesysteem getest door Tüv Rheinland. De kwalificatie heeft plaatsgevonden op het gebied van waterdichtheid en windload. Professionele montage is een vereiste voor een lange levensduur en beter rendement van het systeem. De aard van de dakbedekking een belangrijke factor voor de veiligheid bij installatie. Ook is de weersbestendigheid belangrijk voor de veiligheid van het systeem. Harde wind kan een risico voor de panelen zijn, maar ook kunnen dakhaken bij zonnepanelen zorgen voor lekkages door teveel druk op de dakpannen. Een robuust en kwalitatief montagesysteem ondervangt deze risico’s en zorgt daarbij voor een hoger rendement.

Met behulp van de windloadtest is het Aelex inleg-montagesysteem getest op een pannendak en op een damwand dak. In het geval van het pannendak is aangetoond dat de dakhaak van het systeem met een hoge kracht kan steunen op de dakpan. Bij de zonnepanelen op damwand is de constructie van het systeem stevig genoeg bevestigd op het dak om de snowload te houden. Daarnaast is er aangetoond dat de zonnepanelen op de damwandplaten de liftkracht veroorzaakt door de windzuiging op het dak, ruim voldoende aankunnen. De kwaliteit van het Aelex montagesysteem is hiermee bevestigd door de TÜV Rheinland, waarmee het montagesysteem is gekwalificeerd als TÜV approved.

Indak-montagesysteem

Daarnaast is de indak-oplossing van Aelex getest op waterdichtheid. Tijdens deze test worden verschillende gradaties van regenbuien, gecombineerd met windstoten, nagebootst. Waarna wordt gekeken in hoeverre het systeem ongewenst water tegenhoudt, iets wat essentieel is bij een indaksysteem. Het indak-montagesysteem voor zonnepanelen van Aelex heeft deze test doorstaan en is daarmee TÜV approved.

Kiwa Brandtesten

Om de brandveiligheid van onze Aelex indak-oplossing te garanderen zijn er verschillende brandproeven uitgevoerd volgens de NEN 7250 norm. Deze proeven zijn uitgevoerd in samenwerking met Kiwa. Kiwa behoort tot de wereldwijde top 20 op het gebied van testen, inspectie en certificering. Tijdens de brandproeven is de indak-oplossing met een PV-paneel getest op vijf verschillende posities:

  • Op de kruisnaad van vier panelen
  • Op de plaats van de junction box
  • Midden op een paneel
  • Linker/rechter bovenhoek bij de overgang van paneel naar dakbedekking
  • Linker/rechter onderhoek bij de overgang van paneel naar dakbedekking

De indak-oplossing van Aelex heeft deze testen doorstaan en is hiermee door de Kiwa goedgekeurd voor de NEN 7250 NORM.