LOCKING_004

Zonnepaneel gevelmontage

GEVELMONTAGE

Aelex gevelmontage voor zonnepanelen


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken. Bij dit systeem is een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Maar wist je dat het met Aelex ook mogelijk is zonnepanelen te monteren op de gevel? Met zonnepanelen tegen de gevel creëer je verticale zonnepanelen en haal je het maximale uit jouw project!

Gevelmontage

Een pand pal op het zuiden en weinig dakoppervlak beschikbaar? Waarom kies je dan niet voor zonnepanelen tegen de gevel. Een prachtige oplossing met ons Aelex inleg-montagesysteem waarmee je het maximale uit je pand haalt. Door de montage van zonnepanelen op de gevel creëer je eigenlijk verticale zonnepanelen. Dit is ideaal voor panden met een beperkt dakoppervlak, zoals bijvoorbeeld flatgebouwen of kantoortorens.

Gevelmontage is heel project specifiek, vandaar dat voor ieder project een uitgebreide windlastberekening wordt gemaakt in samenwerking met een constructeur. Voor damwandgevels heeft Aelex al goede oplossingen ontwikkeld voor het monteren van zonnepanelen. Je werkt in dit geval met dubbele proficlicks, waarmee je in feite twee popnagels hebt. De inlegprofielen worden net als bij montage van zonnepanelen op een damwanddak bevestigd op de vlakke nokken. Er zijn dus voor dit systeem ook geen basisprofielen noodzakelijk.

Bij de montage van zonnepanelen op een betonnen gevel werken we altijd een op maat gemaakte oplossing uit. We kijken hierbij naar het materiaal van de gevel en de constructie. Bij het monteren van de zonnepanelen gebruik je een vlak basisprofiel waarop vervolgens de inlegprofielen worden gemonteerd. Bij alle gevelmontage projecten worden de panelen wel bevestigd aan een zekeringskabel. Vanaf een aantal meter boven de grond krijgt zelfs ieder paneel een eigen zekeringskabel. Puur omdat we bij Aelex staan voor kwaliteit én veiligheid en we niets aan het toeval willen over laten.

Gevelmontage

gevelmontage
Aelex inleg-montagesysteem voor verticale zonnepanelen

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

  1. Pannen dak
  2. Golfplaten dak
  3. Aesthetica voor indak montage
  4. Damwand dak

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen. Ga hier naar de configurator.