LOCKING_004

Inleg-montagesysteem voor zonnepanelen gevelmontage

GEVELMONTAGE

Aelex gevelmontage voor zonnepanelen


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Maar wist je dat het met Aelex ook mogelijk is zonnepanelen te monteren op de gevel? Zo haal je het maximale uit jouw project!

Gevelmontage

Een pand pal op het zuiden en weinig dakoppervlak beschikbaar? Waarom kies je dan niet voor gevelmontage, een prachtige oplossing met ons Aelex inleg-montagesysteem waarmee je het maximale uit je pand haalt. Ideaal voor panden die een beperkt dakoppervlak hebben, zoals bijvoorbeeld flatgebouwen of kantoortorens.

Gevelmontage is heel project specifiek, vandaar dat voor ieder project een uitgebreide windlastberekening wordt gemaakt in samenwerking met een constructeur. Voor damwandgevels heeft Aelex al goede oplossingen ontwikkeld voor het monteren van zonnepanelen. Hier wordt gewerkt met dubbele proficlicks, waarmee je in feite twee popnagels hebt. De inlegprofielen worden net als bij montage zonnepanelen op een damwanddak bevestigd op de vlakke nokken. Er zijn dus voor dit systeem ook geen basisprofielen noodzakelijk.

Bij de montage zonnepanelen op een betonnen gevel wordt er altijd een op maat gemaakte oplossing uitgewerkt. Hierbij wordt altijd gekeken naar het materiaal van de gevel en de constructie. Bij het monteren van de zonnepanelen wordt gewerkt met een vlak basisprofiel waarop vervolgens de inlegprofielen worden gemonteerd. Bij alle gevelmontage projecten worden de panelen wel bevestigd aan een zekeringskabel. Vanaf een aantal meter boven de grond krijgt zelfs ieder paneel een eigen zekeringskabel. Puur omdat we bij Aelex staan voor kwaliteit én veiligheid en we niets aan het toeval willen over laten.

Zonnepanelen op gevels

gevelmontage
Aelex inleg-montagesysteem voor gevels

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

  1. Pannendak
  2. Golfplatendak
  3. Indak montage
  4. Damwanddak

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen. Ga hier naar de configurator.