LOCKING_004

Indak-montagesysteem

INDAK-MONTAGESYSTEEM

Indak-montagesysteem voor zonnepanelen


Integreer zonnepanelen volledig in je dak met Aesthetica, de indak-oplossing van Aelex. Met dit indak systeem liggen de zonnepanelen niet op de dakpannen, maar komen de zonnepanelen in plaats van dakpannen. Zo vormen de panelen een geheel met het bestaande dak wat zorgt voor een esthetische uitstraling.

Indak-montagesysteem

Steeds meer mensen maken de keuze om hun energie duurzaam op te wekken met pv-panelen. Maar ze willen niet dat dit ten koste gaat van de uitstraling van hun woning. Doordat de zonnepanelen in het indak systeem perfect in lijn liggen met de dakpannen, vormen ze één geheel met het bestaande dak. Het indak systeem komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar esthetische indak zonnepanelen. Maar de esthetiek is niet het enige voordeel van deze indak oplossing. Dankzij het speciaal ontworpen inlegframe plaats je de panelen gemakkelijk en snel in het indak systeem.

Ontdek de voordelen van indak-montagesystemen:

 • Ongekende esthetische waarde
 • Zonnepanelen zijn verzonken in het dak
 • Eenvoudige montage
 • Geen extra belasting voor het dak
 • Zowel portrait als landscape verkrijgbaar
 • Betere systeemprestaties door windkoeling
 • Minder kans op schade aan panelen
 • Zonnepanelen vervangen de dakpannen
Aesthetica indak oplossing van Aelex

De beste keuze voor jouw project

Installatie

Bij de in het dak geïntegreerde zonnepanelen worden de zonnepanelen in plaats van dakpannen geplaatst. In veel gevallen worden bij indak zonnepanelen de panelen direct geplaatst op de panlatten, maar bij de indak-oplossing Aesthetica worden de panelen geplaatst op een damwand plaat. Deze platen worden aan de panlatten bevestigd en zorgen voor een waterkerende laag.  Vervolgens worden de proficlicks met inlegprofielen op de platen gepopt. Hier komen de panelen in te liggen.

Veiligheid en werking systeem

De damwandplaten waarop je de zonnepanelen bevestigd hebben een brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar). Deze platen kunnen ook als reguliere dakbedekking worden gebruikt en zijn dus geschikt bij alle weersomstandigheden. Het dal van platen en de zonnepanelen zorgt voor ventilatie. De zonnepanelen worden hierdoor in dak gekoeld waardoor de geïntegreerde zonnepanelen beter presteren in vergelijking met een traditioneel indak systeem.

Ook heb je met het indak systeem van Aelex een minimaal risico op schade aan de panelen. Het frame waar de panelen in komen te liggen is zo ontworpen dat de panelen vrij kunnen bewegen. Uitzetten en krimpen van het aluminium frame van zonnepanelen door temperatuurschommelingen kan dus zonder problemen en levert geen beschadigingen op met dit indak systeem.

Certificeringen

Het indak-montagesysteem van Aelex is uitgebreid getest door TÜV Rheinland op waterdichtheid. Tijdens deze test zijn verschillende gradaties van regenbuien gecombineerd met windstoten nagebootst. Hierna is gekeken in hoeverre het systeem ongewenst water tegenhoudt. Iets wat essentieel is bij een indak systeem. Het indak systeem van Aelex heeft deze test doorstaan en is daarmee TÜV approved.

Het indak systeem is daarnaast getest door Kiwa op de NEN 7250 norm. Deze norm geeft prestatie-eisen en beproevingsmethoden weer voor de bouwkundige aspecten van PV-systemen als geïntegreerd onderdeel van, of als los element op, dak- en gevelconstructies van gebouwen. Hierbij kijken ze niet alleen naar windbelasting en waterdichtheid maar ook naar bijvoorbeeld vliegvuurbestendigheid. De indak-oplossing van Aelex voldoet aan deze norm.  Lees hier meer over de certificeringen en normen van Aelex.

Aesthetica

indak systeem
Indak-montagesysteem
Indak systeem voor zonnepanelen

Geïntegreerde zonnepanelen; een slimme investering

Dankzij de hoge kwaliteit en de grote esthetische voordelen is het indak montagesysteem een slimme investering. Met dit indak systeem laten we je graag zien dat indak zonnepanelen voor woonhuizen makkelijk te installeren zijn én er mooi uitzien.

Het indak-montagesysteem voor zonnepanelen is dé oplossing voor wie geen panelen óp zijn dak wil! Aesthetica is uitstekend geschikt voor alle typen woningbouw en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovaties. Doordat de zonnepanelen geïntegreerd in het dak zijn heb je als het ware zonnepanelen dakpannen. Door te kiezen voor een systeem met zonnepanelen i.p.v. dakpannen of zonnepanelen tussen de dakpannen bespaar je ook op de kosten van dakpannen.

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

 1. Damwand dak
 2. Golfplaten dak
 3. Pannendak
 4. Gevelmontage

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen.