LOCKING_004

Indak-montagesysteem

INDAK-MONTAGESYSTEEM

Indak-montagesysteem voor zonnepanelen


Integreer zonnepanelen volledig in je dak met de indak-oplossing van Aelex. Met dit systeem liggen de zonnepanelen niet op de dakpannen, maar komen ze in plaats van de dakpannen. Zo vormen de panelen een geheel met het bestaande dak wat zorgt voor een esthetische uitstraling.

Indak-montagesysteem

Steeds meer mensen maken de keuze om hun energie duurzaam op te wekken met pv-panelen. Maar ze willen niet dat dit ten koste gaat van de uitstraling van hun woning. Doordat de zonnepanelen in het indak-montagesysteem perfect in lijn liggen met de dakpannen, vormen ze één geheel met het bestaande dak. Het indak-montagesysteem komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar esthetische indak zonnepanelen. Maar de esthetiek is niet het enige voordeel van deze indak oplossing. Dankzij het speciaal ontworpen inlegframe zijn de panelen gemakkelijk en snel te plaatsen.

Ontdek de voordelen van indak-montagesystemen:

 • Ongekende esthetische waarde
 • Volledige integratie in het dak
 • Eenvoudige montage
 • Geen extra belasting voor het dak
 • Zowel portrait als landscape verkrijgbaar
 • Betere systeemprestaties door windkoeling
 • Minder kans op schade aan panelen
 • Zonnepanelen vervangen de dakpannen

Installatie

Bij de in het dak geïntegreerde zonnepanelen worden de dakpannen vervangen door zonnepanelen. In veel gevallen worden bij indak zonnepanelen de panelen direct geplaatst op de panlatten, maar bij de oplossing van Aelex worden de panelen geplaatst op een damwand plaat. Deze platen worden aan de panlatten bevestigd en zorgen voor een waterkerende laag.  Vervolgens worden de proficlicks met inlegprofielen op de platen gepopt. Hier komen de panelen in te liggen.

Veiligheid en werking systeem

De damwandplaten waar de zonnepanelen op worden bevestigd hebben een brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar). Ze worden ook wel gebruikt als reguliere dakbedekking en zijn dus geschikt bij alle weersomstandigheden. Daarnaast wordt er ventilatie gecreëerd dankzij het dal van platen en de zonnepanelen, hierdoor worden de zonnepanelen in dak gekoeld. Dit zorgt er weer voor dat de zonnepanelen indak beter presteren vergeleken met een traditioneel inbouwsysteem.

Daarnaast is met het zonnepanelen-indaksysteem een minimaal risico op schade aan de panelen. Het frame waarin de panelen worden gemonteerd is zo ontworpen dat de panelen vrij kunnen bewegen. Uitzetten en krimpen van het aluminium frame van zonnepanelen door temperatuurschommelingen kan dus zonder problemen en levert geen beschadigingen op.

Certificeringen

Het indak-montagesysteem is uitgebreid getest door TÜV Rheinland op waterdichtheid. Tijdens deze test worden verschillende gradaties van regenbuien gecombineerd met windstoten nagebootst, waarna wordt gekeken in hoeverre het systeem ongewenst water tegenhoudt. Iets wat essentieel is bij een indaksysteem. Het indak systeem van Aelex heeft deze test doorstaan en is daarmee TÜV approved.

Het systeem is daarnaast getest door de Kiwa op de NEN 7250 norm. Deze norm geeft prestatie-eisen en beproevingsmethoden weer voor de bouwkundige aspecten van pv-systemen als geïntegreerd onderdeel van, of als los element op, dak- en gevelconstructies van gebouwen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar windbelasting en waterdichtheid maar ook bijvoorbeeld naar vliegvuurbestendigheid. De indak-oplossing van Aelex voldoet aan deze norm.  Lees hier meer over de certificeringen en normen van Aelex.

Ongekende esthetische waarde

Met dit systeem liggen de zonnepanelen niet op de dakpannen, maar komen ze in plaats van de dakpannen. Zo vormen de panelen een geheel met het bestaande dak wat zorgt voor een esthetische uitstraling.

indak montagesysteem

Geïntegreerde zonnepanelen; een slimme investering

Dankzij de hoge kwaliteit en de grote esthetische voordelen is het indak montagesysteem een slimme investering. Met dit indaksysteem laten we je graag zien dat indak-zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren zijn én er mooi uitzien.

Het zonnepanelen indak-montagesysteem is dé oplossing voor wie geen panelen óp zijn dak wil! Het systeem is uitstekend geschikt voor alle typen woningbouw en kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw als renovaties. Doordat de zonnepanelen geïntegreerd in het dak zijn heb je als het ware zonnepanelen dakpannen. Door te kiezen voor een systeem met zonnepanelen i.p.v. dakpannen of zonnepanelen tussen de dakpannen bespaar je ook op de kosten van dakpannen.

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

 1. Damwanddak
 2. Golfplatendak
 3. Pannendak
 4. Gevelmontage

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen.