LOCKING_004

Inleg-montagesysteem voor damwanddaken

DAMWANDDAKEN

Aelex voor damwanddaken


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken. Bij dit systeem is een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Ontdek alles over het Aelex inleg-montagesysteem voor damwanddaken of sandwichdaken. Dit montagesysteem is niet alleen esthetisch de beste keuze voor jouw commerciële SDE+ project, maar ook nog eens het snelste en voordeligste!

Damwand/Steeldeck

Ook voor de montage van zonnepanelen op daken van damwand of sandwichplaten is Aelex de beste oplossing. Het grote voordeel van damwandplaten is dat deze zijn voorzien van vlakke nokken. Hierop kunnen direct de vlakke proficlicks met EPDM worden gemonteerd. EPDM is een afdichtingsrubber wat ervoor zorgt dat de montage waterdicht is. Bij dit systeem wordt er geen gebruik gemaakt van basisprofielen. De proficlicks en inlegprofielen (IP) monteer je namelijk direct op de vlakke nokken. Hierdoor ligt het systeem niet alleen nog lager op het dak, wat esthetisch fraaier is, maar scheelt dit ook in materiaal en arbeid. Dit montagesysteem is dus relatief goedkoop doordat je minder onderdelen nodig hebt en het snel te leggen is.

Het inleg-montagesysteem voor zonnepanelen op een damwand dak zijn niet gordingsafhankelijk doordat de vlakke proficlicks op de damwandplaat worden gepopt. De panelenmaatvoering komt zo altijd perfect uit en je hoeft geen rekening te houden met een zichtbaar frame.

Met behulp van een mal boor je gaatjes in de damwandplaat. Vervolgens bevestig je de vlakke proficlicks met een pop-tang direct op het dak. Op de vlakke proficlicks bevestig je vervolgens de inlegprofielen (IP). Hierna kun je de zonnepanelen eenvoudig, zonder gebruik van gereedschap, in het systeem schuiven.

Arbeid

De montage van zonnepanelen op damwand- of sandwichplaten zal voornamelijk plaatsvinden bij grotere commerciële projecten zoals stallen, industriële hallen of bedrijfspanden. Juist bij deze projecten kun je veel winst behalen met het inleg-montagesysteem van Aelex. Enerzijds omdat je minder materialen nodig hebt, wat tijd én geld scheelt, maar ook omdat je de panelen na de basismontage zo in het systeem schuift. Dit laatste scheelt veel in tijd en dus arbeidskosten in vergelijking met traditionele klemsystemen.

Installatiegemak

Reduceer de montagetijd én installatiekosten met het inleg systeem van Aelex.

montagesysteem damwand

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen. Ga hier naar de configurator