LOCKING_004

Inleg-montagesysteem voor damwanddaken

DAMWANDDAKEN

Aelex voor damwanddaken


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Ontdek hier waarom het Aelex inleg-montagesysteem ook voor damwand of sandwichplaten niet alleen esthetisch de beste keuze is voor jouw commerciële SDE+ project, maar ook nog eens het snelste en voordeligste!

Damwand/Steeldeck

Ook voor daken van damwand of sandwichplaten is Aelex de beste oplossing. Het grote voordeel van damwandplaten is dat deze zijn voorzien van vlakke nokken. Hierop kunnen direct de vlakke proficlicks met EPDM worden gemonteerd. EPDM is een afdichtingsrubber wat ervoor zorgt dat de montage waterdicht is. Bij dit systeem wordt er geen gebruik gemaakt van basisprofielen, maar worden de proficlicks en inlegprofielen (IP) direct op de vlakke nokken gemonteerd. Hierdoor ligt het systeem niet alleen nog lager op het dak, wat esthetisch fraaier is, maar scheelt dit ook in materiaal en arbeid. Dit systeem is dus relatief goedkoop doordat je minder onderdelen nodig hebt en het snel te leggen is.

Het inleg-montagesysteem voor zonnepanelen op een damwand dak zijn niet gordingsafhankelijk doordat de vlakke proficlicks op de damwandplaat worden gepopt. De panelenmaatvoering komt zo altijd perfect uit en je hoeft geen rekening te houden met een zichtbaar frame.

Met behulp van een mal worden gaatjes in de damwandplaat geboord. Vervolgens kunnen de vlakke proficlicks met een pop-tang bevestigd worden op het dak. Op de vlakke proficlicks worden vervolgens de inlegprofielen (IP) bevestigd. Hierna kunnen de zonnepanelen eenvoudig, zonder gebruik van gereedschap, in het systeem geschoven worden.

Arbeid

Montage van zonnepanelen op damwand of sandwichplaten zal voornamelijk plaatsvinden bij grotere commerciële projecten zoals stallen, industriële hallen of bedrijfspanden. Juist bij deze projecten is met behulp van het Aelex inleg-montagesysteem veel winst te behalen. Enerzijds omdat er minder materialen gebruikt hoeven te worden wat al tijd én geld scheelt, maar ook omdat na de basismontage de panelen zo in het systeem kunnen worden geschoven. Dit laatste scheelt veel in tijd en dus arbeidskosten in vergelijking met traditionele klemsystemen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen. Ga hier naar de configurator