LOCKING_004

Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen

INLEG-MONTAGESYSTEEM

Maak kennis met Aelex


Bij de keuze voor zonnepanelen wil je het hoogste vermogen, de zwartste panelen en de beste omvormer. Waarom zou je dan niet kiezen voor het beste montagesysteem als finishing touch voor jouw installatie? Kwalitatief, esthetisch en duurzaam. Vanuit die gedachte is het Aelex inleg-montagesysteem ontwikkeld. Maak kennis met de mooiste én de beste oplossing voor jouw project of dak.

Inleg-montagesysteem voor zonnepanelen

Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal voor zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. De profielen worden met een ankerplaat vastgeschroefd op de tengels, waardoor de kwaliteit of dakconstructie geen invloed heeft op de bestendigheid van het systeem.

De voordelen van Aelex


Bij het Aelex inleg-montagesysteem worden zonnepanelen als het ware in een schilderij lijst gelegd. Dankzij de zwarte profielen waar de panelen worden ingelegd is het niet nodig om de panelen te klemmen of te schroeven  waardoor de onderlinge afstand tussen de panelen in plaats van 2cm maar 2mm bedraagt. Door de kleinere onderlinge afstand haal je niet alleen meer energie per m2 uit je systeem, het kan je uiteindelijk zelfs de ruimte voor een extra paneel opleveren. Maar het inleggen van de panelen zoals in het Aelex montagesysteem heeft nog meer voordelen.

Installatiegemak

Het montagesysteem voor zonnepanelen is ontworpen met het oog op een snelle en vakkundige bevestiging van zonnepanelen op schuine daken, waardoor montagetijd én installatiekosten gereduceerd worden. De onderdelen zijn gebruiksvriendelijk en snel te verwerken. De panelen worden niet alleen gemakkelijk en snel in het frame gelegd bij installatie, ook bij onderhoud kunnen ze hierdoor sneller worden vervangen. Hierdoor worden onderhoudsuren tot een minimum beperkt.

Veelzijdig

Het Aelex systeem is voor bijna alle typen daken geschikt. Van damwanddak tot golfplatendak tot verschillende soorten pannendaken. Daarnaast biedt Aelex ook een indak-montagesysteem en is er de mogelijkheid om Aelex te gebruiken als gevelmontagesysteem. Heb je een unieke situatie? Dan denkt ons R&D team graag met je mee voor een passende oplossing.

Duurzaam

Het systeem is gemaakt van kwalitatieve en hoogwaardige materialen die garant staan voor een lange levensduur. Het materiaal van Aelex is grotendeels aluminium in combinatie met verzinkt staal voor de dakhaken en schroeven.

Betere prestaties

Doordat de zonnepanelen wordt ingelegd en er dus niet geschroefd hoeft te worden is er minder kans op microcracks. Deze microcracks kunnen ontstaan door het te strak aanschroeven van de klemmen, hierdoor kan er niet-zichtbare schade aan het systeem ontstaan. Daarnaast hebben de panelen in het inleg-montagesysteem ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen. Hierdoor kunnen de panelen niet beschadigd raken omdat er geen frictie kan ontstaan op de plek waar normaal de klemmen van een standaard montagesysteem bevestigd zitten.

Toepasbaar met bijna alle panelen

In het Aelex montagesysteem kunnen bijna alle zonnepanelen ingelegd worden afhankelijk van de paneeldikte. In het systeem kunnen panelen met de diktes van 30mm, 32mm, 35mm, 40mm en 46mm worden ingelegd, de lengte en de breedte en het merk van het paneel maakt hiervoor niet uit. Zo kun je dus jouw ideale PV-installatie samenstellen. Voor de diktes van 35 en 40mm hebben we ook blanke profielen beschikbaar, ideaal voor de grotere projecten!

Veilig en weersbestendig

Een professionele montage is een vereiste voor een lange levensduur en beter rendement van het systeem. De aard van de dakbedekking een belangrijke factor voor de veiligheid bij installatie. Ook is de weersbestendigheid belangrijk voor de veiligheid van het systeem. Om de kwaliteit en veiligheid van Aelex te garanderen is het montagesysteem uitvoerig getest onder verschillende weersomstandigheden en op het gebied van brandveiligheid door de Tüv. Klik hier om alles te lezen over de normeringen en certificeringen van Aelex.

Waaruit bestaat het Aelex inleg-montagesysteem

Uiteraard verschilt de exacte samenstelling van het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen per toepassing. Een regulier Aelex systeem voor een pannendak bestaat uit de volgende onderdelen;

 • Basisprofielen
 • Dakhaken
 • Inlegprofielen
 • Coverprofielen
 • Eindcovers
 • Proficlicks

Daarnaast heeft Aelex een eigen optimizer clip ontwikkeld voor als er geen gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen met embedded optimizers. Met deze clips kun je de optimizers zonder gereedschap eenvoudig plaatsen op het montagesysteem. Daarnaast hebben ze als extra functie het opbinden van kabels. Het montagesysteem wordt als totaalpakket inclusief legplan, daklastberekening en montagehandleiding aangeleverd.

Onderdelen

onderdelen aelex
Onderdelen van het Aelex inleg-montagesysteem

Aelex, de keuze voor jouw project

Kortom, met het Aelex inleg-montagesysteem heb je niet alleen een paneel dat er strak én hoogwaardig bij ligt op jouw dak of project, maar profiteer je van vele voordelen. Aelex is de finishing touch voor jouw pv-installatie. Eentje waar je trots op kunt zijn!

Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

 1. Pannendak
 2. Golfplatendak
 3. Damwanddak
 4. Indak-montage
 5. Gevelmontage