LOCKING_004

Inleg-montagesysteem voor golfplaten

GOLFPLATEN

Aelex voor golfplaten daken


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Het Aelex inleg- montagesysteemsysteem is ook geschikt voor het bevestigen zonnepanelen op golfplatendaken. Een kwalitatieve en snelle oplossing voor grote commerciële SDE+ projecten!

Monteren zonnepanelen op golfplaten dak

Voor de montage van zonnepanelen op golfplaten wordt, net als bij bevestiging van zonnepanelen op een dak met dakpannen, gebruik gemaakt van een kruisframe met aluminium profielen waar de panelen in komen te liggen. Echter, in plaats van dakhaken, maak je bij montage van zonnepanelen op een golfplaten dak gebruik van stokschroeven om het systeem te bevestigen.

De bevestiging van zonnepanelen op golfplaten gaat als volgt in zijn werk: er wordt gebruik gemaakt van stokschroeven die door de golfplaten in de gordingen worden gedraaid. Waar nodig vervang je de bestaande golfplaatbouten door stokschroeven. Op de stokschroeven bevestig je de Z-adapters die je allemaal naar dezelfde kant gericht monteert. De Z-adapter is een aluminium plaatje in de vorm van een Z, vanwege de sterkte. Vervolgens monteer je de verticale basisprofielen (BP) op de Z-adapters. Met behulp van een slotbout bevestig je deze aan de adapters. Vervolgens bevestig je de proficlicks met de juiste afstand op de verticale profielen. Hierna bevestig je de horizontale inlegprofielen (IP) en kun je de zonnepanelen bevestigen op de golfplaten dak.

Golfplatendaken vinden we voornamelijk bij grotere commerciële SDE+ projecten. Door het Aelex inleg-montagesysteem te gebruiken voor de bevestiging van zonnepanelen op een golfplaten dak bespaar je geld én tijd. Omdat je de zonnepanelen na de basismontage zo in het systeem kunt leggen scheelt dit in arbeidstijd én dus in kosten. Is vervanging van de panelen in de toekomst een keer nodig? Ook dan zijn de panelen eenvoudig te verwisselen!

Aelex voor golfplaten daken

Een kwalitatieve en snelle oplossing voor grote commerciële SDE+ projecten!

montage golfplaten

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

  1. Pannendak
  2. Damwanddak
  3. Aesthetica voor indak montage
  4. Gevelmontage

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen.