LOCKING_004

Inleg-montagesysteem voor golfplaten

GOLFPLATEN

Aelex voor golfplaten daken


Het Aelex inleg-montagesysteem voor zonnepanelen is een montagesysteem voor schuine daken waarbij een kruisframe van aluminium profielen aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd met behulp van schroefhaken. Dankzij dit bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen ontstaat er een sterke en betrouwbare constructie. Het Aelex inlegsysteem is ook geschikt voor het bevestigen zonnepanelen op golfplatendaken. Een kwalitatieve en snelle oplossing voor grote commerciële SDE+ projecten!

Monteren zonnepanelen op golfplaten dak

Voor installatie van zonnepanelen op golfplaten wordt, net als bij bevestiging van zonnepanelen op een dak met dakpannen, gebruik gemaakt van een kruisframe met aluminium profielen waarin de panelen komen te liggen. Echter, in plaats van dakhaken, wordt er bij montage van zonnepanelen op een golfplaten dak gebruik gemaakt van stokschroeven om het systeem te bevestigen.

De montage van zonnepanelen op golfplaten gaat als volgt in zijn werk: Er wordt gebruikt gemaakt van stokschroeven die door de golfplaten in de gordingen worden gedraaid. Waar nodig worden de bestaande golfplaatbouten vervangen door stokschroeven. Op de stokschroeven worden Z-adapters bevestigd welke allemaal naar dezelfde kant gericht gemonteerd worden. De Z-adapter is een aluminium plaatje in de vorm van een Z, vanwege de sterkte. Vervolgens worden op de Z-adapters de verticale basisprofielen (BP) gemonteerd. Met behulp van een slotbout worden deze bevestigd aan de adapters. Vervolgens worden op de verticale profielen met de juiste tussenafstand proficlicks bevestigd. Als deze gemonteerd zijn kunnen de horizontale inlegprofielen (IP) worden bevestigd. Hierna kun je de zonnepanelen bevestigen op de golfplaten.

Golfplatendaken vinden we voornamelijk bij grotere commerciële SDE+ projecten. Gebruik je het Aelex inleg-montagesysteem voor het bevestigen van zonnepanelen op een golfplaten dak dan kun je geld én tijd besparen. Omdat na de basismontage de zonnepanelen er zo in te leggen zijn, scheelt dit in arbeidstijd en dus in kosten. Is vervanging van de panelen in de toekomst een keer nodig? Ook dan zijn de panelen eenvoudig te verwisselen!

Aelex voor golfplaten daken

Een kwalitatieve en snelle oplossing voor grote commerciële SDE+ projecten!

montage golfplaten

Wil je meer weten over Aelex? Bekijk de verschillende toepassing van het Aelex montagesysteem en ontdek het gemak voor jouw project!

  1. Pannendak
  2. Damwanddak
  3. Indak montage
  4. Gevelmontage

Of ontdek hier wat voor zakelijke voordelen het werken met Aelex jou kan bieden. Wil je direct aan de slag? Met onze online configurator stel je eenvoudig jouw systeem samen.