LOCKING_004

Dakhaak voor zonnepanelen

DAKHAAK-ZONNEPANELEN

Wanneer je op zoek bent naar de beste oplossingen voor het bevestigen van zonnepanelen op schuin dak dan zul je niet ontkomen aan het gebruik van een dakhaak. Dakhaken zijn essentiële componenten bij het installeren van montagesystemen voor zonnepanelen. Ze dienen een stevige en solide basis te zijn voor het montagesysteem, zelfs onder extreme weersomstandigheden als wind en sneeuw. Ook in het Aelex inleg-montagesysteem maken we gebruik van een dakhaak voor zonnepanelen.

Solide basis

Een dakhaak voor zonnepanelen is een speciaal ontworpen haak die stevig aan het dak wordt bevestigd. De haak fungeert als een solide basis waarop het montagesysteem of de zonnepanelen op worden gemonteerd. Het biedt niet alleen stabiliteit, maar verdeelt ook het gewicht van het montagesysteem en de zonnepanelen gelijkmatig over het dak. Een dakhaak wordt vaak gemaakt van corrosiebestendig materiaal zoals roestvrij staal of aluminium, zodat het een lange levensduur heeft. De dakhaak van Aelex is gemaakt van staal met aluminium zink coating. Kwalitatief en duurzaam!

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een dakhaak systeem is de eenvoudige en toegankelijke installatie. Het kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd omdat er geen ingrijpende wijzigingen aan het dak nodig zijn. Bovendien zijn dakhaak-systemen geschikt voor daken met pannen of leien.  Bij damwand en golfplaat daken worden andere bevestigingsmaterialen gebruikt. Hierdoor kunnen zonnepanelen op vrijwel elk type schuin dak worden geplaatst.

Veiligheid

Naast de voordelen op het gebied van stabiliteit en gemak is een derde en zeer belangrijke factor de veiligheid van het systeem. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het volledige systeem van je dak valt. Dakhaak systemen zijn zo ontworpen dat ze tegen een stootje kunnen. Heftige wind, regen en sneeuw vormen dus zeker geen probleem. Dakhaak voor zonnepanelen systemen zijn daarnaast ook vaak getest en gecertificeerd volgens veiligheidsnormen waardoor je met een gerust hart de panelen kunt installeren.

Aelex

Bij Aelex maken we gebruik van een dakhaak in het inleg-montagesysteem, zodat er niet geklemd hoeft te worden. Zo bieden we stabiliteit, veiligheid en flexibiliteit waardoor je eindeloos kunt genieten van het zonne-energiesysteem.

Wil je weten hoe je onze dakhaak bevestigd? Bekijk dan de volgende video:

Ben je enthousiast en wil je meer weten over het Aelex inleg-montagesysteem? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden of neem direct contact op met onze experts. We helpen je graag verder met het beantwoorden van vragen of de eerste installatie van ons systeem.