LOCKING_004

Hoogwaardig montagemateriaal voor zonnepanelen op schuin dak

SCHUIN-DAK-MONTAGESYSTEEM

Montagemateriaal voor zonnepanelen op een schuin dak vereist specifieke kenmerken die geschikt zijn voor dit type dakconstructie. Bij de keuze van het juiste montagemateriaal kun je letten op diverse factoren die ervoor zorgen dat zonnepanelen zowel veilig als efficiënt op het schuine dak worden bevestigd.

Uitdagingen

Een schuin dak biedt verschillende uitdagingen bij de montage en vereist specifiek montagemateriaal om de zonnepanelen veilig en effectief te installeren. Zeker voor een installateur is het belangrijk dat de installatie zo snel, makkelijk en veilig mogelijk verloopt. Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan verschillende soorten montagemateriaal voor zonnepanelen op een schuin dak met elk zijn eigen voor- en nadelen. Bij Aelex wilden we een montagesysteem ontwikkelen die alle mogelijke uitdagingen uit de weg gaat. Het resultaat? Een voor iedereen toegankelijk systeem voor elk type schuin dak (dakpannen, indak, golfplaten dak en damwand dak) en zo goed als alle type en grootte zonnepanelen. Zo maken we het voor installateurs niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

Vakmanschap ingelijst

Gemak, kwaliteit en esthetiek. Dé drie focuspunten waar het allemaal mee is begonnen. Drie woorden die precies omschrijven waar montagemateriaal voor zonnepanelen op schuin dak aan moet voldoen. Het Aelex inleg-montagesysteem is een kruisframe van aluminium profielen die aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd. Zonnepanelen worden als het ware in een schilderijlijst gelegd. Doordat er gebruik wordt gemaakt van profielen waar de panelen in liggen is het niet nodig om te klemmen of te schroeven. Dit zorgt voor meer beschikbare dakoppervlakte en minder kans op microcracks. Doordat de onderdelen gebruiksvriendelijk en snel te verwerken zijn, worden zowel de installatie- en onderhoudsuren tot een minimum beperkt.

Ben je enthousiast geraakt en wil je meer weten over het Aelex inleg-montagesysteem? Uiteraard valt er nog veel meer over te vertellen. Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website of neem direct contact op met onze experts. We helpen je graag verder met het beantwoorden van vragen of de eerste installatie van ons systeem.