LOCKING_004

Hét zonnepanelen montagesysteem voor schuin dak en gevels

ZONNEPANELEN-MONTAGESYSTEEM

Voor een makkelijke en toegankelijke installatie voor zonnepanelen is een efficiënt zonnepanelen montagesysteem van belang. Een goed montagesysteem zorgt niet alleen voor een juiste en veilige bevestiging van panelen, maar speelt ook een belangrijke rol bij het maximaliseren van de energieopbrengst. Naast dat het functioneel is, mag het systeem ook esthetisch zijn. Het oog wil namelijk ook wat! Bij het kiezen van een zonnepanelen montagesysteem zijn er dus veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Bij Aelex is er over elk detail nagedacht met als resultaat een optimaal montagesysteem.

Materialen en duurzaamheid

Als eerste is het materiaal een belangrijke factor. Kwalitatief hoogwaardige materialen zorgen voor een lange levensduur. De onderhoudskosten op zowel korte als lange termijn zullen daarmee laag blijven. Op het gebied van veiligheid moet een systeem uiteraard bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, brand en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Dit om de veiligheid van installateurs én bewoners te kunnen garanderen.

Bij Aelex bestaat het materiaal voor een groot deel uit aluminium in combinatie met verzinkt staal voor de dakhaken en schroeven. Kwalitatief en duurzaam! Met het inleg-montage systeem hoeven er geen klemmen vastgeschroefd te worden, waardoor panelen kunnen uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen zonder dat de panelen beschadigd raken. Om de maximale kwaliteit te garanderen is het systeem volledig TÜV en Kiwa approved.

Installatiegemak en veelzijdigheid

Een andere factor die zeker niet vergeten mag worden is een veilige, efficiënte installatie. De veiligheid van installateurs staat voorop, en dus is het belangrijk dat de installatietijd kort is en de gebruiksvriendelijkheid hoog. Ook moet een zonnepanelen montagesysteem geschikt zijn voor diverse type panelen, en toepasbaar zijn op verschillende daken.

Bij het Aelex inleg-montagesysteem worden zonnepanelen in een inleg-frame gelegd, waardoor een snelle verwerking mogelijk is en panelen ook bij onderhoud snel vervangen kunnen worden. Daarnaast is het Aelex systeem toepasbaar op alle typen schuin dak en te gebruiken met een breed scala aan pv-panelen. Super veelzijdig dus!

Esthetisch

Last but not least: Zonnepanelen montagesystemen moet niet ten koste gaan van de uitstraling van de woning. Veel mensen hechten waarde aan het behoud van de esthetiek van hun woning of bedrijfspand wanneer ze overstappen op zonne-energie.

Met het Aelex inleg-montagesysteem behoud je de mooie uitstraling van je woning. Door het inleggen van de zonnepanelen in plaats van ze te klemmen vormen de panelen één geheel. Met het indak-systeem (link) kunnen de panelen zelfs in het dak gemonteerd worden in plaats van op het dak. Zo liggen de panelen in één lijn met de dakpannen.

Ben je enthousiast en wil je meer weten over Aelex? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden en ontdek alle voordelen!